AN UNBIASED VIEW OF بلیط

An Unbiased View of بلیط

An Unbiased View of بلیط

Blog Article

همچنین در قم مراکز متعددی با ماهیت آموزشی، پژوهشی، تبلیغی و... وجود دارد. این مراکز به حوزه علمیه، دفتر رهبر جمهوری اسلامی ایران ، مراجع تقلید، و یا وزارت علوم ایران و یا دیگر مراکز وابسته است. برخی از این مراکز عبارتند از:

قم از نگاه بیگانگان؛ محمدجواد صاحبی در این کتاب در ذیل بخش هایی با عنوان قم در دوران آق قوینلو، صفویه، قاجاریه، مشروطه، پهلوی و معاصر به معرفی آن از نگاه مسافران خارجی پرداخته است.

در قم بناها و مکان‌های مذهبی و تاریخی بسیاری مانند مساجد، مدارس علمیه، بقعه امزادگان و قبرستان‌های تاریخی وجود دارد. برخی از مهمترین اماکن مذهبی تاریخی این شهر عبارتند از:

فُردو یکی از دیدنیهای اطراف قم در تابستان و از روستاهای خوش آب‌وهوای شهر است که با داشتن هوای خنک و دلپذیر در فصل‌های بهار و تابستان مسافران بسیاری را پذیرا می‌شود.

[۹۴] این روستا‌ها با هم متحد شدند و به نام روستای بزرگ‌تر که کمیدان یا کمندان بود نامیده شد. پس از تخفیف کمیدان به کم و عربی شدن آن، نام این سرزمین به قم تغییر پیدا کرد.[۹۵]

طبق مدارک ???? ????? ?????? تاریخی، قدمت آن به بیش از سه هزار سال می‌رسد. عبادتگاه خصر نبی (ع) در یکی از مرتفع‌ترین نقاط قم قرار دارد و همه ساله میزبان گردشگران بسیاری از سراسر ایران است.

از این‌رو مأمورانی را در کمین این کاروان‌ها می‌نهاد تا اموالشان را مصادره کنند.[نیازمند منبع] تعدادی از شاگردان امام هادی(ع) نیز از مردم قم بودند.[نیازمند منبع] امام هادی(ع) مردم قم را به جهت ??? ?? ????? آن که از همان زمان به زیارت امام رضا(ع) می‌رفته‌اند، آمرزیده دانسته است.[۷۳]

سد کبار، قدیمی‌ترین سد قوسی جهان است که در نزدیکی‌های قم قرار دارد. این سد با توجه به جایگاه و محل آن، به‌شکل قوسی ساخته شده است و در ???? ???? ????? ?????? ساخت قم آن محاسبات دقیقی برای سازه طاق ضربی و ???? ????? ?????? انتقال بار به جناحین انجام شده است.

«بیانات در اجتماع بزرگ مردم قم‌»، وبگاه دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله خامنه‌ای.

حضرت معصومه • زینب دختر امام جواد(ع) • موسی مبرقع • علی بن جعفر الصادق

ابن فقیه همدانی، احمد بن محمد، البلدان، تحقیق: یوسه الهادی، بیروت، عالم الکتب، ۱۹۹۶م/۱۴۱۶ق.

روستای کوهستانی وشنوه طبیعتی بکر و خوش آب‌وهوا دارد و دارای بافت معماری پلکانی است که خود از جاذبه‌های تماشایی روستا به شمار می‌رود.

علاوه بر این پرندگان کنار آبزی، بومی، شکاری نیز در بهشت معصومه زندگی می‌کنند.

حموی، یاقوت بن عبدالله، معجم البلدان، بیروت، دارصادر، ۱۹۹۵م.

Report this page